قالی کرمان که مظفرالدین شاه قاجار به لئوپولد دوم، پادشاه بلژیک هدیه داد

قالی کرمان که مظفرالدین شاه قاجار به لئوپولد دوم، پادشاه بلژیک هدیه داد، یکی از نمونه‌های مشهور فرش‌های اهدایی در تاریخ دیپلماسی ایران است.

این هدیه در سال 1904 میلادی (1283 هجری شمسی) و در جریان سفر رسمی مظفرالدین شاه به بلژیک و سایر کشورهای اروپایی صورت گرفت.
با احترام قلبی؛ کاظم شفقی
جزئیات:
• نوع قالی: قالی‌های کرمان به‌خاطر طراحی‌های پیچیده و نقوش خاص خود، به عنوان یکی از برترین فرش‌های ایرانی شناخته می‌شوند. این قالی‌ها معمولاً از پشم و ابریشم بافته می‌شدند و دارای طرح‌های اسلیمی، گل و بوته‌های پیچیده بودند.
• مکان هدیه: این قالی به پادشاه لئوپولد دوم بلژیک در جریان سفرهای دیپلماتیک شاه ایران به اروپا هدیه داده شد.
• هدف هدیه: این قالی نماد روابط دیپلماتیک و فرهنگی میان ایران و بلژیک و همچنین نمایش هنر و صنعت فرش ایرانی در سطح جهانی بود.

هدیه دادن این قالی نه تنها نشان از دیپلماسی فعال ایران در دوره قاجار داشت، بلکه به‌عنوان یک اثر هنری برجسته، در دربار پادشاه بلژیک مورد استقبال قرار گرفت و بعدها در موزه‌های بلژیک نگهداری شد

Translate
Samir Design Group گروه طراحی سمیر